Wie zijn wij?

Orange Climate

Klimaatsystemen zijn essentieel voor een gezond en veilig binnenmilieu. Een goede luchtkwaliteit in een gebouw zorgt ervoor dat mensen zich comfortabel voelen en optimaal presteren. Bij ons, bij Orange Climate, staat dit centraal. Onze systemen voldoen aan de hoogste normen op het gebied van gezondheid, efficiëntie en duurzaamheid. Maar een perfect binnenklimaat realiseren gaat verder dan technologie; het draait om vakmanschap, vertrouwen en de juiste mensen die luisteren en relaties waarderen.
Orange-Climate-3957
Historie

Samensmelting van Expertise en Traditie

Het verhaal van Orange Climate is uniek, beginnend in 2014, als een samensmelting van historisch gerenommeerde bedrijven in de klimaatbeheersingssector. Hoewel de oorsprong van Orange Climate zelf in 2014 ligt, zijn de wortels van de samenstellende bedrijven veel verder teruggaand in de tijd. Waterloo Register Co. Inc., opgericht in 1902 in Amerika en Waterloo Grille Company Limited, opgericht in 1945 in Engeland, legden een vroeg fundament voor wat later zou uitgroeien tot een deel van Orange Climate. De Nederlandse tak van Waterloo werd in 1970 opgericht. Dit alles vormde een rijke achtergrond van expertise en ervaring.
Presentatie Frans – algemeen 12

Een significante ontwikkeling vond plaats toen Verhulst, opgericht in 1820 in Nederland, werd overgenomen door Econosto in 1996 en later door een groot familiebedrijf in 2005. Dit leidde tot de oprichting van Verhulst Agri en Verhulst Renovatie en Onderhoud en de lancering van Autarkis in 2006.  De echte transformatie kwam met de oprichting van Orange Climate in 2014, waarbij al deze entiteiten werden samengebracht onder één dak. De groep breidde verder uit met de oprichting van OC Waterloo Middle East in 2018 in de Verenigde Arabische Emiraten, de overname van Airosonic in 2018, IMP Klima in 2020 in Slovenië en tenslotte Inteco in 2022 in Nederland.

Rebranding in 2023

De rebranding in 2023, waarbij OC Verhulst, OC Waterloo, OC Agri, OC Verhulst Renovatie en Onderhoud, OC Filtration Solutions en OC Autarkis verdergingen als Orange Climate en de overige bedrijven als "An Orange Climate Company", markeerde een nieuw tijdperk van integratie en samenwerking. Deze historische samenvoeging van bedrijven illustreert Orange Climate's toewijding aan het leveren van geavanceerde klimaatoplossingen, opgebouwd op een fundament van eeuwenoude expertise en innovatie.
Overzicht_BU5_Tekengebied 1
Onze stip aan de horizon

Onze bestemming

Wij ademen verandering. Elk gebouw, elke organisatie willen wij voorzien van lucht die vitaliteit en welzijn bevordert.

Waar lucht onzichtbaar maar voelbaar is, daar transformeren wij, verbeterend, verrijken en innoveren voor een gezonder binnenklimaat. Onze Visie Onze producten zijn niet alleen technologisch geavanceerd, maar ook essentieel voor menselijk welzijn. Met elke innovatie streven wij ernaar de kwaliteit van lucht te verhogen, waardoor mensen zich beter voelen, beter presteren en leven in harmonie met hun omgeving.
Orange-Climate-3815-web

Onze locaties

Het Netwerk van Orange Climate

Orange Climate is trots op onze netwerk van vestigingen, verkoopkantoren en productiefaciliteiten. Elke locatie, van de dynamische verkooppunten tot onze efficiënte productiehuizen, speelt een cruciale rol in het leveren van topkwaliteit klimaatoplossingen. Ontdek waar onze expertise en innovatie samenkomen.

Drunen

Nederland

Holten

Nederland

Boxtel

Nederland

Luxemburg

Luxemburg

Godovic

Slovenië

Ootmarsum

Nederland

Umm Al Quwain

Verenigde Emiraten

Bosnië

Servië

Montenegro

Onze Toewijding aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO

Orange Climate respecteert mensenrechten in elke bedrijfsfase. Wij waarborgen eerlijke arbeidsomstandigheden voor al ons personeel. Onze activiteiten zijn gericht op minimale milieubelasting. We versterken actief onze lokale gemeenschappen. Hiernaast zie je hoe we dat doen.

Duurzaamheid